Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Za fil:
Za dekoraciju:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti kokosovo brašno, omekšali puter, šećer u prahu, mljeveni keks, slatku pavlaku, sok i rendanu koru limuna. Sve sastojke dobro izmiješati kako bi se dobila ujednačena masa.
2. Pripremljenu masu ravnomjerno rasporediti po nauljenoj pravougaonoj tacni.
3. Umutiti mikserom šlag krem od vanile s hladnim mlijekom.
4. Čokoladu s rižom sitno isjeckati te sjediniti sa šlagom od vanile.
5. Pripremljen fil nanijeti na koru od kokosa pa staviti u frižider da se stegne.
6. Ohlađen kolač isjeći na kocke, svaku kocku uvaljati u kokosovo brašno i dekorisati je po želji.
Izvor: Dobra hrana