
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Priprema:
1. U većoj posudi sjediniti prašak za šlag i šećer u prahu, zatim postepeno dodavati mlijeko i mutiti mikserom dok se ne dobije čvrsta smjesa.
2. U pripremljen šlag dodati pavlaku i polako promiješati varjačom.
3. Dobijenu smjesu podijeliti na dva dijela. U prvi dio dodati 300 g mljevenog keksa. U drugi dio dodati očišćene, isjeckane breskve i ostatak mljevenog keksa te polako promijješati.
4. Od prvog dijela formirati koru kolača, a drugi dio s breskvama nanijeti kao fil. Krem šlag od vanile pripremiti prema uputstvu s kesice, premazati preko kolača i dekorisati po želji.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept