Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Pripema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti puter, žumanjke, šećer u prahu, vanil-šećer, kakao, rum i kesten pire, te dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna masa. Od dobijene mase formirati donju koru pravougaonog oblika debljine 1,5 cm.
2. Jabuke oguliti, očistiti ih od koštica te isjeći na manje komade, a potom posuti šećerom i ispeći u rerni. Pečene jabuke ispasirati.
3. Ohlađen pire od jabuka premazati preko pripremljene kore.
4. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, pa je nanijeti preko pirea od jabuka i ravnomjerno rasporediti.
5. Gotov kolač staviti u frižider da se ohladi, a zatim ga isjeći na kocke.
Izvor: Dobra hrana