Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Donosimo vam recept za odličan desert – Kolač od krem sira i borovnica…
Potrebno je:
Za koru:
– 200 g integralnog keksa, 125 g maslaca, 50 g šećera.
Za fil:
– 5 jaja, 100 g šećera, 200 g borovnica, 400 g maskarpone sira.
Priprema:
– Sameljite integralni keks, pa ga sjedinite s prethodno umućenim maslacem i šećerom.
– Kada masa postane kompaktna, obložite njome posudu za pečenje (prečnika 23 cm).
– Potom umutite bjelanjke mikserom u čvrst šam i sameljite borovnice u blenderu, pa umutite žumanjke s maskarpone sirom.
– Sjedinite šam, borovnice i masu od sira i sve zajedno sipajte u posudu za pečenje, obloženu smjesom od keksa.
– Kolač pecite u zagrijanoj rerni 30 minuta, na temperaturi od 140 stepeni C.
– Ukoliko želite, možete umutiti mileram s vanil-šećerom i nekoliko kapi arome vanile, pa time prilikom serviranja preliti svako parče kolača.
Izvor: Life Content
Foto: Mladen Sekulić