Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Priprema:
1. Pomiješati brašno s kakaom. Dodati 120 g šećera i 240 g omekšalog putera pa umijesiti prhko tijesto.
2. Od polovine tijesta ručno u pravougaonoj tepsiji nauljenoj i posutoj brašnom oblikovati donju koru, a preostali dio ostaviti sa strane.
3. Preostali puter umutiti sa 150 g šećera i vanil-šećerom. Zatim dodavati jedan po jedan žumanjak uz neprestano mućenje. Potom dodati sitni sir, puding od vanile i griz pa promiješati.
4. Bjelanjak umutiti u čvrst snijeg te sjediniti s prethodnom smjesom, dodati čokoladne mrvice i ocijeđene višnje pa polako promiješati.
5. Smjesu sipati preko formirane kore, a preostalo tijesto za koru izrendati preko fila. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept