Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Mikserom mutite jaja i žumanjke sa šećerom dok ne pobijele.
2. Lagano dodajte ulje, a zatim i kiselo mlijeko.
3. Kore od agruma koje ste isjeckali i natopili u konjaku, dodajte u smjesu od jaja.
4. Lagano miješajući dodajte brašno, prosejano sa praškom za pecivo i vanil šećerom.
5. Na kraju dodajte usitnjene orahe i ratluk isjeckan na kockice.
6. Pleh za pečenje kolača podmažite i pospite brašnom. Sipajte tijesto i ispecite kolač u već ugrijanoj rerni na 170 stepeni.
7. Ohlađeni kolač stavite na okrugli tanjir. Mutite dva bjelanjka sa šećerom. Kolač premažite kremom od bjelanjaka i stavite ga u rernu da se zapeče 1-2 minuta ili polako pređite preko kuhinjskim upaljačem da lagano zagori.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen