Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Za preliv:
Priprema:
1. Suhe šljive potopiti u toplu vodu i ostaviti da omekšaju. Potom ih dobro ocijediti i ostaviti da se osuše pa ih isjeći na kockice.
2. Lomljenu čokoladu sjediniti s margarinom i otopiti na pari.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti sjeckane šljive i orahe s marcipanom. Preliti rastopljenom čokoladom i dobro izmiješati.
4. Pripremljenu smjesu razliti u pravougaoni tepsiju i ostaviti da se stegne. Potom oštrim nožem isjeći na kocke 3×3cm.
5. Posebno pripremiti preliv: otopiti čokoladu s margarinom na pari.
6. Oblikovane kocke preliti čokoladom i ostaviti da se glazura stegne. Zatim kocke dekorisati jezgrom oraha.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept