Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Donosimo vam recept za pravu ljetnu poslasticu koju ćete obožavati!
Priprema:
Nasjeckajte kajsije i pomiješajte ih u šoljici od 3 dl sa crvenim ribizlama i borovnicama. Dodajte smeđi šećer, limunov sok i liker, pa sve izmiješajte. Pospite voće sa mljevenim keksom i krupno isjeckanim prepečenim bademima.
Šoljicu stavite u mikrovalnu četiri minuta na 650 W. Poslužite krambl sa sladoledom od vanile.
Kliknite na sledeću stranu…
Sastojci:
šaka borovnica
šaka crvenih ribizli
kašičica limunovog soka
kašičica likera od borovnica
2 kašike smeđeg šećera
2 kajsije iz kompota
šaka integralnog keksa
Kašika sjeckanih prepečenih badema
Savjet: Na isti način se mogu pripremiti i voćne pite s podlogom od keksa. Otopite u mikrovalnoj dvije kašike maslaca, pomiješajte sa mljevenim keksom i to stavite na dno šoljice. Zatim dodajte preliv od pasiranog voća i pecite.
Izvor: lepotaizdravlje.rs