Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Donosimo vam recept za pravu ljetnu poslasticu koju ćete obožavati!
Priprema:
Nasjeckajte kajsije i pomiješajte ih u šoljici od 3 dl sa crvenim ribizlama i borovnicama. Dodajte smeđi šećer, limunov sok i liker, pa sve izmiješajte. Pospite voće sa mljevenim keksom i krupno isjeckanim prepečenim bademima.
Šoljicu stavite u mikrovalnu četiri minuta na 650 W. Poslužite krambl sa sladoledom od vanile.
Kliknite na sledeću stranu…
Sastojci:
šaka borovnica
šaka crvenih ribizli
kašičica limunovog soka
kašičica likera od borovnica
2 kašike smeđeg šećera
2 kajsije iz kompota
šaka integralnog keksa
Kašika sjeckanih prepečenih badema
Savjet: Na isti način se mogu pripremiti i voćne pite s podlogom od keksa. Otopite u mikrovalnoj dvije kašike maslaca, pomiješajte sa mljevenim keksom i to stavite na dno šoljice. Zatim dodajte preliv od pasiranog voća i pecite.
Izvor: lepotaizdravlje.rs