Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Priprema:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. Mali dio umućenog šlaga ostaviti za dekoraciju, a ostatak podijeliti na tri dijela.
2. U prvi dio šlaga od slatke pavlake dodati maline i dobro umutiti mikserom kako bi se dobila ujednačena masa.
3. U drugi dio dodati otopljenu čokoladu i pržene mljevene lješnjake, pa takođe umutiti mikserom.
4. U treći dio šlaga dodati mljeveni keks i umutiti mikserom.
5. Pripremiti 4 čaše od 2 dl i pomoću poslastičarskog džaka prvo utisnuti fil od čokolade, zatim fil od keksa, pa fil od malina. Dekorisati preostalim šlagom od slatke pavlake, preliti otopljenom marmeladom i na vrh staviti jednu svježu malinu.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept