![Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1724835521-600x470.jpg)
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
1 paket svježeg razvaljanog lisnatog tijesta
1 puding (special za krempite)
130 g šećera
500 ml vode
3 bjelanjka
4-5 jagoda
150 ml vrhnja za šlag
malo šećera u prahu za posip
Priprema:
Lisnato tijesto ispeći u zagrijanoj reni na 200 stepeni nekih desetak minuta. Izvaditi i staviti sa strane da se hladi.
U međuvremenu, skuhajte puding kremu po uputstvima na kesici.
Dok se ta krema hladi, izmiksajte vrhnje za šlag, i narežite par jagoda. Pripremite čaše u kojima želite servirati krempite.
Na dno čaša izlomite red lisnatog tijesta, pa red kreme, red jagoda, opet red lisnatog, red kreme, red šlaga i na kraju red lisnatog kojeg posipajte sa šećerom u prahu.
Poslužite ohlađeno i uživajte.
Izvor: gastro.24sata.hr Foto: 50 shades of hunger