Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Priprema:
1. Odstojalo tijesto izvaditi iz frižidera i istanjiti oklagijom.
2. Zatim modlom za krofne izvaditi krugove od tijesta.
3. Svaki krug nožem zasjeći unakrsno osam puta kako bi se dobili trouglovi spojeni u sredini.
4. Po dva trougla ukrstiti da se dobiju četiri ukrštena trougla.
5. Središnji dio kruga blago pritisnuti kako bi se napravilo udubljenje.
6. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati upletene krofnice. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
7. Pečene krofne ostaviti da se prohlade, a potom u sredinu svake nanijeti malo džema od šipka.
SAVJET PLUS:
Pečene krofne prekrite vlažnom krpom kako bi omekšale.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept