![Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1724835521-600x470.jpg)
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
1 kg krušaka
100 g šećera
200 ml vrhnja za kuhanje
100 g čokolade za kuhanje
1 kašika maslaca
narandžina kora
svježe mljeveni biber
Priprema:
Zakuhati litru vode, dodati koru narandže i šećer. Kruške oguliti tako da ostane peteljka, staviti ih u ključali sirup te kuhati 20 minuta na laganoj vatri. Kruške izvaditi na tanjiriće i ohladiti.
U međuvremenu zagrijati vrhnje za kuhanje, dodati čokoladu i miješati na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi. Umiješati kašiku maslaca.
Dobiveni umak preliti preko krušaka i lagano pobiberiti.
Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images