Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Za glazuru:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti omekšao margarin i šećer u prahu, pa umutiti mikserom.
2. Zatim dodati mljevene lješnjake i otopljenu čokoladu, te dobro izmiješati varjačom.
3. Pripremljenu smjesu ostaviti 15 min. u frižideru.
4. Kada se smjesa ohladi, oblikovati kuglice veličine oraha i u sredinu svake staviti po jednu višnju.
5. Punjene kuglice poslagati na metalnu rešetku i preliti ih otopljenom čokoladom pomiješanom sa 2 kašike ulja. Sačekati da se glazura ohladi, pa kuglice dekorisati po želji.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept