1 U mlakoj vodi sa šećerom, kašičicom brašna i mrvicom ulja potopiti kvasac.
2 U posebnu posudu sipati brašno, so i ulje.
3 Kada se kvasac aktivirao, zamijesiti tijesto uz dodavanje vode, po potrebi.
4 Ostavite da se duplira.
5 Kad se dupliralo, podijeliti na 2 dijela.
6 U jedan dio dodati 50 g susama.
7 U drugi dio dodati 50 g mljevenog indijskog oraha.
8 Svaki dio podijeliti na 2 dijela, tako da ukupno imate 4 dijela.
9 Radnu površinu posuti brašnom i razvući jedan dio na površinu pleha (moj je oko 32×32cm), meni nije baš pokrivalo od kraja do kraja pleha, jer je razvučeno tijesto ipak bilo više okruglo.
10 Tijesto prebaciti na pek papir i radlom isjeći pločice.
11 To isto uraditi i sa preostala 3 tijesta.
12 Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni, oko 10-ak minuta, odnosno dok blago ne porumene. Pošto je tijesto jako tanko, krajnji keksići će se brže ispeći, pa negdje poslije 7-8 minuta pečenja provjeravajte i vadite one koji su već porumenili.