Kineske šnicle

by | 28 Februara, 2018

Sastojci:

500 g pilećeg bijelog mesa
1 pakovanje zamrznutog povrća (kineski miks)
70 g riže, ulje
300 g šampinjona
1 glavica crvenog luka
4 dl vrhnja za kuhanje
200 g sira gaude

Priprema:

1. Pileće bijelo meso iseći na krupnije kocke, istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu. Krajeve šnicli podviti i oblikovati medaljone.
2. Rižu skuhati i ocijediti od viška tečnosti.
3. Šampinjone isjeći na listove, a crveni luk na kockice.
4. Na malo ulja propržiti pileće medaljone najprije sa završecima okrenutim nadole a potom i sa druge strane da porumene. Zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti crveni luk, dodati šampinjone i zamrznuto povrće (kineski miks) pa sve zajedno kratko propržiti da povrće omekša. Pred kraj dinstanja dodati rižu i začine po ukusu i promiješati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i presuti u nju prženo povrće. Preliti ga vrhnjem za kuhanje, odozgo utisnuti prženu piletinu i posuti rendanim sirom.
7. Kratko peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok sir ne porumeni.

Foto: Pixabay Izvor: posaljirecept.rs