1. U manjoj posudi sjediniti 2 dl mlakog mlijeka, 1 kašičicu brašna, šećer i svježi kvasac. Dobro izmiješati sve sastojke i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za miješenje sipati polovinu brašna, dodati jaje, so, nadošao kvasac, ostatak mlijeka i omekšao margarin. Ručno promiješati, a zatim postepeno dodavati ostatak brašna i mijesiti sve dok tijesto ne počne da se odvaja od prstiju. Umiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.
Fil:
1. Kulen isjeći na tanke kolutove, feta sir na štapiće.
Finalni postupak:
1. Nadošlo tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm i formirati kvadrat.
2. Duž dvije paralelne strane kvadrata poredati kolutove kulena, štapiće feta sira i posuti origanom.
3. Filovane strane urolovati ka unutra kako bi se spojile i formirale dva rolata.
4. Tijesto između dva rolata isjeći kako bi se razdvojili.
5. Svaki rolat isjeći na parčiće, premazati umućenim jajetom i posuti sjemenkama suncokreta.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati u njega pripremljene rolnice i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.