Sastojci
250 g kuhane rize (2 kesice od 125 g)
1 veći crveni luk (90 g)
200 g feta sira
120 g suhog paradajza iz ulja (ocjeđenog)
120 g paprika iz ulja (isto ocjeđenih)
4 velike kašike maslinovog ulja
so, biber, sjeckani persun
Priprema
1 Rizu skuhati po uputstvu na kesici, dobro je ocjediti, staviti u posudu u kojoj ćete sjediniti sve sastojke za salatu.
2 Luk sjeci na kocke, paradajz sitno, papriku isto pa sve to dodati riži, kao i sir koji ste na kocke sjekli.
Začiniti sa soli, bibera malo dodati, sjeckani persun, ulje, po želji octa možete još dodati,dobro izmjesati.
3 U salatu se može umjesto suhih dodati svježi paradajz, isto tako i svježa paprika, ili po želji.
Ukusna je i odmah spremljena, a i kad odstoji na hladnom.