Lovorov list – nezamjenjiv dodatak jelima
Da bi lovor jelu dao potrebnu aromatičnost i okus, potrebno ga je znati pravilno skladištiti i koristiti, ali i znati razliku između dvije osnovne ...
Ako možete da zamislite svoja dva omiljena jela na jednom tanjiru, onda je stvar riješena. Špagete i pica za tili čas mogu da postanu jedno, a u tome će vam pomoći ovaj preukusni recept.
– 250 g špageta
– glavica luka
– čen bijelog luka
– 125 g posnog sira
– 3 jajeta
– 8 kašika sira za picu
– muškatni oraščić
– 350 g mini paradajza
– 100 g soka od paradajza
– 3 kašike kečapa
– tabasko sos
– 80 g tanko narezane šunke
– so, biber
1. Špagete skuhajte u dosta posoljene vode prema uputstvu na pakovanju i dobro ih ocijedite.
2. Crni i bijeli luk ogulite i nasjeckajte, pa pomiješajte sa 6 kašika sira i jajima. U to dodajte malo soli, bibera i muškatnog oraščića.
3. Zagrijte rernu na 200 stepeni. Špagete rasporedite po okruglom plehu za pečenje (prečnika 28 cm), po njima ravnomjerno rasporedite smjesu luka, bijelog luka i sira.
4. Paradajz operite, poslažite po smjesi, pospite preostalim sirom pa pecite špageti-picu 35 minuta.
5. Zakuhajte sok od paradajza i kečap (koje ste prije toga izmiješali), pa sos pikantno začinite solju, biberom i tabaskom. Na picu poslažite listove šunke i poslužite sa sosom od kečapa i soka od paradajza.
Izvor: lepotaizdravlje.rs