Ako ste mislili da vegetarijanci ne mogu uživati u pizzi onda znajte da ste se prevarili. Pizza s raznim vrstama povrća nimalo ne zaostaje za ‘mesnim’ pizzama.
Tijesto:
– 500 g integralnog brašna
– 1 vrećica kvasca
– 6 kašika ulja (može i maslinovo)
– prstohvat soli
– 300 ml mlake vode
Nadjev:
– 250 g patlidžana
– 150 g tikvica
– 100 g paprike
– 50 ml maslinova ulja
– 80 g naribanog parmezana
– 150 g mozzarelle
– sos od paradajza
Priprema:
Brašno, kvasac, ulje i so lagano umiješajte uz neprestano dodavanje vode, te ostavite na toplom mjestu da naraste.
Patlidžane, tikvice i paprike očistite, operite i narežite na kripke. Razvaljano tijesto najprije premažite sosom od paradajza, zatim poredajte povrće i na kraju stavite mozzarellu i pospite parmezanom.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stepeni 15-20 minuta te pečenu pizzu lagano začinite maslinovim uljem.