![Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1724835521-600x470.jpg)
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Priprema:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati 100 g šećera i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti 2 dl mljeka sa pudingom od vanile te sipati u ključalo mljeko i nastaviti sa kuvanjem miješajući sve dok se ne zgusne.
3. Mikserom umutiti šećer u prahu i margarin.
4. U ohlađeni puding dodati umućenu smjesu od margarina i izmiksati.
5. Dobijenu smjesu podijeliti na 2 dijela. U prvi deo dodati kokos a u drugi mleveni keks i promiješati.
6. Jednu trećinu ”pti ber” keksa natopiti mljekom i njime prekriti dno tacne za kolače. Preko keksa premazati fil od mljevenog keksa i prekriti redom natopljenog ”pti bera”. Zatim nanijeti fil od kokosa pa opet prekriti slojem natopljenog keksa.
7. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko torte.
Izvor: Dobra hrana