![Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1724835521-600x470.jpg)
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Način pripreme:
1. U činiji pomiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu. Napravite malo udubljenje.
2. U udubljenje sipajte ulje, svježe mlijeko, jaje i ekstrakt vanile. Prvo promiješajte sastojke u udubljenju, a poslije ih miješajte sa svim ostalim sastojcima. Mutite dok smjesa ne postane glatka.
3. Dodajte svježe ili zamrznute borovnice i pažljivo promiješajte.
4. Postavite papirne korpice u kalupe za mafine. Napunite oblike smjesom. Pospite malo kristal šećera preko svakog mafina. Pecite mafine 30-35 minuta u prethodno zagrejajnoj rerni na 180 stepeni.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen