Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
2 jajeta
4 žumanceta
1/3 šoljice šećera
2 šoljice slatke palvake
šoljica pistacija
300 g malina
zelena jestiva boja (po želji)
Priprema:
Pomiješati jaja, žumanca i šećer i kuhati na pari 3-4 minute, dok se ne zgusne. Skloniti s pare i miješati još nekoliko minuta, zatim ostaviti u frižideru da se ohladi.
U smjesu polako umiješati boju za kolače, nasjeckane pistacije i dve trećine malina.
Uliti u kalup (oblik po želji) obložen papirom za pečenje, pokriti i zamrznuti preko noći. Kolač narednog dana izvaditi iz kalupa (preokrenuti) i ukrasite ostalim malinama.
Izvor: Pošalji recept