![Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1724835521-600x470.jpg)
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Ljeti se više krećemo i mnogo se znojimo, stoga vratite organizmu i tečnost i vrijedne nutrijente, uz ukusne ledene štapiće od malina.
Foto: Guliver/Thinkstock
Zbog svog kiselkastog ukusa, maline se sjajno nadopunjavaju sa slatkim začinima u pripremi poslastica i u izradi džemova i likera.
Što se tiče nutritivne vrijednosti ističemo značajne udjele minerala kao što su kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, vitamin C i mnogi drugi u nešto manjim količinama.
Štapiće napravite na sledeći način:
Izgnječite maline, posebno umutite 2dcl slatke pavlake, razvodnite s malo kokosovog mlijeka, ubacite malo kokosovog brašna i smesu ulijte u kalupe za sladoled, uspite maline, štapićem ili kašičicom malo promiješajte da se maline ravnomjerno rasporede i zamrznite (sa štapićem).
Sladoled gotov!