Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Za tijesto:
Za krem:
Za žele:
Način pripreme:
1. U blender stavite keks, lješnike i maslac. Sameljite dok se ne naprave mrvice s maslacem.
2. Sipajte ih u kalup za tortu s oprugom i pritisnite da biste oblikovali tijesto.
3. Blenderom promiješajte sir i šećer. Dodajte pavlaku, vanilin šećer, sok i koru od limuna, a zatim liker od limuna. Na kraju dodajte želatin, rastopljen na pari u malo vode. Krem sipajte na osnovu od tijesta i ostavite sat vremena u frižideru.
4. Prokuhajte nekoliko minuta sirup od vode, soka i kore od limuna. Uklonite koru i dodajte ostale sastojke.
5. Nakon što se sirup ohladio, stavite ga u frižider. Kada počne lagano da se želira, sipajte ga po zgusnutom kremu.
6. Desert ostavite nekoliko sati u frižideru, da se dobro želira.
7. Ukrasite šlagom i kriškama limuna.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen