Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
500 g lisnatog tijesta
100 g mljevenih lješnika
200 g pirea od bundeve
5 kašika meda
šećer u prahu
cimet
Priprema:
1. Bundevu skuhati i procijediti, pa ispasirati i ostaviti da se ohladi. Zatim, dodati med, cimet i mljevene lješnike, pa promiješati smjesu.
2. Odmrznuto lisnato tijesto rastanjiti na debljinu oko 2 mm, u pravougoni oblik.
3. Polovinu bloka premazati pireom od bundeve. Preklopiti drugom polovinom tijesta. Lagano pritisnuti i isjeći na tračice.
4. Blago uvrnuti tijesto, umotati u oblik puža i redati u pleh obložen papirom za pečenje.
5. Premazati s malo ulja i vode, pa peći u ugrijanoj rerni na 200ºC oko 30 minuta tj. dok ne porumeni.
6. Izvaditi iz pećnice, sačekati da se prohladi, (po želji posuti mješavinom šećera u prahu i cimeta), pa poslužiti.
Savjet plus: Za pripremu 200 g pirea potrebno je oko 600 g oljuštene prijesne bundeve.
Izvor: Pošalji recept