Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
500 g lisnatog tijesta
Fil
3 kašike omekšalog margarina
1 vanilin-šećer
100 g smeđeg šećera
2 kašičice cimeta
Preliv
1 šolja šećera u prahu
1 kašika mlijeka
malo grožđica
Priprema:
Fil
1. Omekšali puter pomiješati sa šećerom, dodati cimet pa promiješati.
2. Lisnato tijesto odmrznuti i razvući u pravougaonik.
Finalni postupak
1. Pripremljeno tijesto premazati filom i uviti u rolat, pa sjeći na komade debljine oko dva centimetra i redati u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
2. Ostaviti na toplom desetak minuta pa peći u ugrijanoj rerni na 220ºC dok ne dobiju lijepu, rumenu nijansu.
3. Pomiješati šećer u prahu sa toplim mlijekom pa mutiti dok smjesa ne postane glatka tj. bez grudvica.
4. Pečene pužiće obilato preliti pripremljenim prelivom, posuti grožđicama i poslužiti dok su topli.
Izvor: POŠALJI RECEPT