![Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1724835521-600x470.jpg)
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Svim ljubiteljima slatkiša, ova torta će postati omiljena ljetna poslastica, jer njen ukus predstavlja pravi tropski užitak.
Sastojci:
Priprema: Zagrijte pećnicu na 180°C. U blenderu izmiješajte krekere i šećer. Polako dodajte maslac. Smjesu prebacite u pleh za pečenje i ravnomjerno je pritisnite dlanom. Pecite 10 do 12 minuta, odnosno dok kora ne poprimi zlatno smeđu boju. Izvadite i pustite da se hladi. U blenderu izmiješajte mango i procijedite sok. Umutite mlijeko, sok od limete, žumance i so. Smjesu izlijte u kalup s korom i pecite 25 do 30 minuta. Izvadite i pustite da se hladi sat vremena na sobnoj temperaturi. Potom stavite kolač u frižider i pustite da se hladi barem 2 sata.
Poslužite i uživajte.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock