Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Svim ljubiteljima slatkiša, ova torta će postati omiljena ljetna poslastica, jer njen ukus predstavlja pravi tropski užitak.
Sastojci:
Priprema: Zagrijte pećnicu na 180°C. U blenderu izmiješajte krekere i šećer. Polako dodajte maslac. Smjesu prebacite u pleh za pečenje i ravnomjerno je pritisnite dlanom. Pecite 10 do 12 minuta, odnosno dok kora ne poprimi zlatno smeđu boju. Izvadite i pustite da se hladi. U blenderu izmiješajte mango i procijedite sok. Umutite mlijeko, sok od limete, žumance i so. Smjesu izlijte u kalup s korom i pecite 25 do 30 minuta. Izvadite i pustite da se hladi sat vremena na sobnoj temperaturi. Potom stavite kolač u frižider i pustite da se hladi barem 2 sata.
Poslužite i uživajte.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock