Mafini od bresaka

by | 24 Juna, 2014

Clipboard0312

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 150 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 dl mlijeka
  • 1,5 dl ulja
  • 1 jaje
  • 300 g bresaka
  • 1 krem šlag od vanile

Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti mlijeko, ulje, šećer i jaje.
2. Dodati mješavinu od 300 g brašna i praška za pecivo i dobro izmiješati.
3. Breskve oguliti, izvaditi koštice, a meso isjeći na kockice. Dodati u pripremljenu smjesu i polako promiješati.
4. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom. Sipati u njih pripremljenu smjesu za mafine i peći u zagrijanoj rereni na 200 ºC dok ne porumene.
5. Krem šlag od vanile pripremiti prema uputstvu s kesice i dekorisati ohlađene mafine.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept