Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Priprema:
1. Brašno prosejati i sjediniti sa pudingom od čokolade, čokoladom u prahu i praškom za pecivo.
2. Posebno umutiti jaja, ulje, mlijeko, šećer i vanil-šećer. Zatim postepeno dodavati mješavinu sa brašnom muteći mikserom dok se ne dobije ujednačena smjesa.
3. Čokoladu izlomiti na kocke.
4. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom, a potom do tri četvrtine kalupa sipati pripremljenu smjesu.
5. U sredinu svake smjese staviti kocku čokolade i tri višnje.
6. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC.
7. Pečene mafine izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohlade.
8. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag te pomoću poslastičarskog džaka dekorisati mafine.
Izvor: Dobra hrana