Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
Za kore sa makom:
Fil I:
Fil II:
Priprema:
Kore od maka:
1. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne otopi.
2. Potom dodati mljeveni mak, brašno i promiješati. U plehu obloženom papirom za pečenje na 200 ºC ispeći koru.
3. Pečenu koru uzdužno presjeći napola da se dobiju dvije kore.
Fil I:
1. U šerpu sipati 4 dl mlijeka i šećer pa ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko, puding i žumanjke. Sipati u ključalo mlijeko i kuv+hati dok se ne zgusne.
3. Ohlađeni puding sjediniti sa margarinom i umutiti.
Fil II:
1. Slatku pavlaku umutiti u šlag. Potom je podijeliti na dva dijela pa jedan deo ostaviti za premazivanje kolača.
2. U drugi dio dodati šlag fiks i rendanu koru limuna te umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom fila od vanile, zatim nanijeti fil od slatke pavlake i ostaviti da se stegne.
2. Zatim nanijeti preostali fil od vanile, preklopiti drugom korom i premazati ostatkom šlaga od slatke pavlake.
Izvor: Dobra hrana