Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
Za dekoraciju:
Priprema:
1. Umutiti stoni margarin sa šećerom u prahu. Dodati jaja i med te sve zajedno izmiksati.
2. Posebno sjediniti brašno, sodu bikarbonu, cimet, muskatni orah i đumbir.
3. U smjesu od stonog margarina postepeno dodavati sjedinjene suhe sastojke mijeseći ručno dok se ne dobije glatko tijesto.
4. Zatim testo istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm, i modlama oblikovati željene figure.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega medenjake. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C oko 15 min.
6. Posebno bjelanjke umutiti sa šećerom u prahu i sok od limuna da bi se dobila ujednačena smjesa.
7. Dobijenom smjesom pomoću dresing džaka oivičiti medenjake i premazati njihovu unutrašnjost. U jedan dio smjese dodati zelenu prehrambenu boju i njome dekorisati medenjake.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept