Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
Za tijesto:
Za dekoraciju:
Priprema:
1. U dublju posudu staviti stoni margarin, smeđi šećer i jaja, pa izmutiti mikserom.
2. U umućenu masu dodati brašno, so, đumbir, cimet i sodu bikarbonu.
3. Zamijesiti tijesto te ga razvući na 1,5 cm debljine.
4. Modlicama za kolače vaditi željene oblike. Tepsiju obložiti papirom za pečenje pa poređati u nju medenjake i peći ih na 150 ˚C oko 10 minuta.
5. Dok se medenjaci peku, pripremiti smjesu za dekoraciju. Bjelanjak dobro umutiti, pa postepeno dodavati šećer u prahu i sok od limuna da bi se dobila ujednačena smjesa.
6. Smjesu sipati u poslastičarski džak i pomoću njega dekorisati medenjake po želji.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept