Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
Tijesto:
180 g brašna
150 g šećera
1/2 kašičice soli
2 kaičice praška za pecivo
80 ml suncokretovog ulja
1 jaje
120 ml mlijeka
180 g narezanih jagoda
Glazura:
120 g šećera u prahu
2 kašičice mlijeka
Priprema:
Zagrijte rernu na 200 stepeni. Podmažite pleh za muffine maslacem. U zdjeli umutite brašno, šećer, so i prašak za pecivo. Stavi na stranu.
Ulje, jaje i mlijeko pomiješajte u drugoj zdjeli. Zatim ih dodajte u prvu zdjelu s brašnom i sve dobro pomiješajte. Nakon što se svi sastojci pomiješaju, dodajte jagode i ponovno promiješajte. Ulijte tijesto u pleh za muffine.
Pecite otprilike 12 do 14 minuta. Jednom pečene, ostavi muffine da se ohlade prije nego što ih izvadiš.
U maloj zdjeli pomiješajte šećer u prahu i mlijeko dok grudvice ne nestanu.
Kad se muffini ohlade, lagano ih premažite glazurom.
Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images