Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Donosimo vam recept za odličan desert – Mliječni krem s ekstraktom ruže
Potrebno je (za 7-8 porcija):
– 1 l meka, pola litra neutralne pavlake, 50 ml ružinog ekstrakta, 115 g gustina, 125 ml vode, 250 g šećera, pečeni badem (neslan), nar.
Priprema:
– U šerpu naspite mlijeko, pavlaku i šećer, pa stavite na ringlu da se zagrijeva.
– U posebnoj posudici, u vodu naspite ružin ekstrakt i gustin (pazite da nema grudvica), pa to ulijte u šerpu, ali tek kad mlijeko i pavlaka provru.
– Kuhajte dok se masa ne zgusne, sve vrijeme miješajući žicom.
– Rasporedite je u posude u kojima ćete poslužiti slatkiš.
– Kad se prohladi, stavite ga u frižider. Prije serviranja pospite mljevenim, pečenim bademima i narom.
Izvor i foto: Life Content