Mousse od jagoda – pjenasti voćni desert

by | 15 Juna, 2017

Foto: Stockfood

Sastojci:

300 g jagoda
1 limun (korica)
100 g šećera u prahu
10 g želatina u prahu
4 kašike vode
250 ml slatkog vrhnja

Priprema:

1. Oprane i od peteljki očišćene jagode isjeći na polovine. U dubljoj posudi štapnim mikserom ispasirati jagode s rendanom korom limuna. Zatim, procijediti sok kroz veću cjediljku.
2. Posebno umutiti dobro ohlađeno slatko vrhnje sa šećerom u prahu.
3. Želatin preliti vodom i ostaviti da nabubri, pa zagrijati toliko da postane tečan i dodati u smjesu od jagoda.
4. Promiješati i dodati umućenu slatku pavlaku, te sjediniti sastojke.
5. Smjesu sipati u pogodnu posudu sa poklopcem i ostaviti u frižideru da se što bolje ohladi.
6. Dekorisati svježim jagodama i poslužiti dobro ohlađeno.

IZVOR: POŠALJI RECEPT