![Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1724835521-600x470.jpg)
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
60 g pšeničnog brašna
40 g bundevinog brašna
100 g maslaca
150 g šećera
200 ml mlijeka
50 g čokolade
2 jaja
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
Priprema:
Maslac sobne temperature umutite sa šećerom. Otopite čokoladu na pari pa dodajte u smjesu s maslacem. Dodajte jaja, puding od čokolade, brašno i prašak za pecivo te mlijeko. Sipajte u kalupe. Pecite na 180° C 20 min.
Premažite ih mješavinom pekmeza od bundeve i ruma i posipajte nasjeckanom čokoladom.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: Pixabay