Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Mus je jedna od omiljenih poslastica mnogim ženama, prije svega jer se izvanredno lako i brzo priprema, a ukus je fenomenalan. Ovog puta donosimo vam recept za mus od breskve, koji vam pruža intenzivni ukus ljeta u samo jednoj čaši.
Sastojci:
Priprema: Breskve ogulite, isjeckajte na sitne komade i stavite u blender. Dodajte sok od limuna i miješajte dok ne dobijete gusti pire od voća. Ostavite u blenderu dok ne bude spremno za sljedeći korak. U manju posudu ulijte hladnu vodu, dodajte želatin i miješajte dok se ne istopi. Ostavite 4-5 minuta, zatim dodajte šećer i stavite na vatru. Kuhajte 1-2 minuta, uz stalno miješanje, dok se šećer ne istopi. Smjesu od želatine dodajte u pire od breskve i miješajte nekoliko minuta dok se sastojci ne sjedine. Prebacite u posudu i stavite u frižider na barem 2 sata dok smjesa ne očvrsne. Za to vrijeme izmiješajte šlag i dodajte u ohlađenu smjesu od breskve. Dobro izmiješajte i prebacite u staklene posude. Ukrasite listovima mente i komadićima breskve.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock