
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Za preliv:
Priprema:
1. U manju šerpu sipati 4 dl slatke pavlake i ostaviti da proključa. Potom skloniti s ringle.
2. Crveni želatin preliti sa 2 kašike hladne vode i sačekati da nabubri. Zatim ga sjediniti s toplom slatkom pavlakom i dobro izmiješati.
3. Dodati krem sir, vanil-šećer i 100 g pasiranih malina pa umutiti mikserom i ostaviti da se prohladi.
Preliv:
Maline izmiksati pa sjediniti s vodom, medom, gustinom, sokom i rendanom korom limuna te kratko prokuhati.
Finalni postupak:
1. Fil sa slatkom pavlakom razliti u staklene čaše i ostaviti da se stegne.
2. Preko njega sipati preliv od malina i ostaviti u frižideru da se ohladi.
3. Preostalu slatku pavlaku umutiti u šlag pa njime dekoristi mus.
Izvor: Dobra hrana