Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
Za preliv:
Priprema:
1. U manju šerpu sipati 4 dl slatke pavlake i ostaviti da proključa. Potom skloniti s ringle.
2. Crveni želatin preliti sa 2 kašike hladne vode i sačekati da nabubri. Zatim ga sjediniti s toplom slatkom pavlakom i dobro izmiješati.
3. Dodati krem sir, vanil-šećer i 100 g pasiranih malina pa umutiti mikserom i ostaviti da se prohladi.
Preliv:
Maline izmiksati pa sjediniti s vodom, medom, gustinom, sokom i rendanom korom limuna te kratko prokuhati.
Finalni postupak:
1. Fil sa slatkom pavlakom razliti u staklene čaše i ostaviti da se stegne.
2. Preko njega sipati preliv od malina i ostaviti u frižideru da se ohladi.
3. Preostalu slatku pavlaku umutiti u šlag pa njime dekoristi mus.
Izvor: Dobra hrana