![Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1724835521-600x470.jpg)
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
6 kašika maslaca
150 g smeđeg šećera
prstohvat soli
2 jaja
4 žumanca
1 zrela banana
2 kašike tamnog ruma
½ kašike cimeta
Priprema:
Zagrijte rernu na 200 stepeni. Bananu u kori prepolovite po dužini, prebacite u pleh za pečenje i pecite 15 minuta, sve dok sredina ne bude mekana.
Izmiksajte maslac sa šećerom i soli. Dodajte jedno po jedno jaje i žumanca. U smjesu dodajte zgnječenu bananu i kratko izmiksajte. Smjesu kuhajte na pari 20-ak minuta i usput miješajte.
Sklonite s vatre i prebacite u blender. Dodajte rum i cimet i kratko izblendajte. Prelijte curd u čistu staklenku s poklopcem i stavite u frižider čim se ohladi.
Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images