
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Danas smo za vas pripremili recept za ukusnu čokoladnu tortu, koja se topi u ustima i koja će nakon prvog zalogaja postati vaša omiljena poslastica.
Sve što vam je potrebno je…
Za koru:
Za fil:
Priprema: Rernu zagrijte na 180 stepeni. U posudu stavite šećer, brašno, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodajte jaja, mlijeko, ulje i ekstrakt vanile, pa mikserom umutite sastojke, dok se ne sjedine. Zatim dodajte, toplu, skuhanu kafu i još malo izmiksajte. Pleh za pečenje, postavite pek papirom, pa izlijte smjesu i pecite oko 25 minuta. Za ovu tortu potrebne su vam dvije kore, pa pripremite smjesu i za drugu, dok se prva peče. Skuhajte puding od malina, pa namažite koru, zatim ga preklopite drugom korom. Čokoladu istopite i prelijte preko torte, kao glazuru, a na vrh poredajte svježe maline. Uživajte u ovoj sočnoj poslastici.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: GettyImages