Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Danas smo za vas pripremili recept za ukusnu čokoladnu tortu, koja se topi u ustima i koja će nakon prvog zalogaja postati vaša omiljena poslastica.
Sve što vam je potrebno je…
Za koru:
Za fil:
Priprema: Rernu zagrijte na 180 stepeni. U posudu stavite šećer, brašno, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodajte jaja, mlijeko, ulje i ekstrakt vanile, pa mikserom umutite sastojke, dok se ne sjedine. Zatim dodajte, toplu, skuhanu kafu i još malo izmiksajte. Pleh za pečenje, postavite pek papirom, pa izlijte smjesu i pecite oko 25 minuta. Za ovu tortu potrebne su vam dvije kore, pa pripremite smjesu i za drugu, dok se prva peče. Skuhajte puding od malina, pa namažite koru, zatim ga preklopite drugom korom. Čokoladu istopite i prelijte preko torte, kao glazuru, a na vrh poredajte svježe maline. Uživajte u ovoj sočnoj poslastici.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: GettyImages