Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti omekšao margarin i šećer. Potom dodati žumanjak i umutiti mikserom.
2. Mljeveni keks i bademe sjediniti i preliti sokom od narandže.
3. Smjesu od keksa sjediniti s filom od žumanjaka i dobro izmiješati da se dobije ujednačena masa.
4. Pripremljenu masu podijeliti na dva dijela pa u prvi dio dodati rendanu čokoladu za kuhanje i promiješati.
5. Na tacnu za kolače dimenzije 15×25 cm rasporediti fil od čokolade i staviti kratko u zamrzivač da se stegne. Preko njega rasporediti drugi fil bez čokolade i staviti u frižider da se stegne.
6. Posebno umutiti slatku pavlaku sa šlag fiksom u čvrst šlag. Dodati čokoladu u prahu i umutiti mikserom.
7. Kada se kolač stegne, premazati ga šlagom od čokolade i isjeći na parčad.
SAVJET PLUS:
Kolač možete isjeći na manju ili veću parčad po želji
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept