
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Nutela je mnogima omiljena poslastica, a posebno ako je sastojak vašeg omiljenog kremastog kolača, koji se veoma brzo sprema.
Sve što vam je potrebno je…
Za fil:
Za podlogu:
Priprema: Mljeveni keks pomiješajte sa rastopljenim maslacem i kakaom. Dobro izmiješajte smjesu, dok ne postane jednolična. Smjesu dobro pritisnite u kalup za pečenje i pecite je 10 minuta na temperaturi od 170 stepeni. Mikserom umutite slatku pavlaku, zatim joj dodajte šećer, ekstrakt vanilije i cimet, pa još malo umutite. Dodajte nutelu, pa je lagano kašikom umiješajte u fil. Potom fil prelijte preko podloge i ostavite kolač u frižideru na neko vrijeme, kako bi se fil stegnuo.
Izvor: lepotaizdravlje.rs