Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Nutela je mnogima omiljena poslastica, a posebno ako je sastojak vašeg omiljenog kremastog kolača, koji se veoma brzo sprema.
Sve što vam je potrebno je…
Za fil:
Za podlogu:
Priprema: Mljeveni keks pomiješajte sa rastopljenim maslacem i kakaom. Dobro izmiješajte smjesu, dok ne postane jednolična. Smjesu dobro pritisnite u kalup za pečenje i pecite je 10 minuta na temperaturi od 170 stepeni. Mikserom umutite slatku pavlaku, zatim joj dodajte šećer, ekstrakt vanilije i cimet, pa još malo umutite. Dodajte nutelu, pa je lagano kašikom umiješajte u fil. Potom fil prelijte preko podloge i ostavite kolač u frižideru na neko vrijeme, kako bi se fil stegnuo.
Izvor: lepotaizdravlje.rs