Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
Za kore:
Za fil:
Za dekoraciju:
Priprema:
Kore:
1. U dubljoj posudi umutiti margarin i šećer pa dodati žumanjke, otopljenu čokoladu, kakao, vanil-šećer, brašno, prašak za pecivo i slatku pavlaku.
2. Posebno umutiti snijeg od bjelanjaka te sjediniti s ostalim sastojcima i polako promiješati varjačom.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i sipati u njega 1/3 smjese za koru. Peći u zagrijanoj rerni na 200ºC oko 15 min. Na isti način ispeći još dvije kore.
Fil:
Sjediniti nutelu i maskarpone sir pa umutiti mikserom. Dodati lješnjake i mljevene napolitanke te promiješati.
Finalni postupak:
1. Kore premazati filom i naslagati jednu na drugu.
2. Filovanu tortu premazati nutelom a bočne stranice dekorisati šlagom od slatke pavlake.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept