Nutela torta

by | 11 Februara, 2014

nutela

Sastojci:
Za kore:

  • 70 g brašna
  • 4 jajeta
  • 100 g margarina
  • 100 g šećera
  • 130 g čokolade za kuhanje
  • 1 kašika kakaoa
  • 1 vanil-šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 dl slatke pavlake

Za fil:

  • 400 g nutele
  • 400 g maskarpone sira
  • 250 g sitno sjeckanih
  • pečenih lješnjaka
  • 100 g mljevenih napolitanki s lješnjacima

Za dekoraciju:

  • 400 g nutele
  • 70 g čokolade
  • 3 dl slatke pavlake

Priprema:
Kore:
1. U dubljoj posudi umutiti margarin i šećer pa dodati žumanjke, otopljenu čokoladu, kakao, vanil-šećer, brašno, prašak za pecivo i slatku pavlaku.
2. Posebno umutiti snijeg od bjelanjaka te sjediniti s ostalim sastojcima i polako promiješati varjačom.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i sipati u njega 1/3 smjese za koru. Peći u zagrijanoj rerni na 200ºC oko 15 min. Na isti način ispeći još dvije kore.

Fil:
Sjediniti nutelu i maskarpone sir pa umutiti mikserom. Dodati lješnjake i mljevene napolitanke te promiješati.

Finalni postupak:
1. Kore premazati filom i naslagati jednu na drugu.
2. Filovanu tortu premazati nutelom a bočne stranice dekorisati šlagom od slatke pavlake.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept