Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Za fil:
Priprema:
1. Bjelanke odvojiti od žumanjaka.
2. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanjke sa 10 kašika šećera i vanil-šećerom.
3. Margarin penasto umutiti pa sjediniti sa filom od žumanjaka. Dodati rendanu čokoladu i mljevenu plazmu pa dobro izmiješati.
4. Bjelanke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati 15 kašika šećera i mutiti mikserom dok se šećer ne otopi.
5. Snijeg od bjelanjaka dodati u fil od žumanjaka i polako promiješati varjačom.
6. Pripremljenim filom premazati oblande i naslagati jednu na drugu.
Izvor: Dobra hrana