Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
4 lista oblande
Za fil I:
Za fil II:
Za fil III:
Način pripreme:
Fil I:
1. U manjoj šerpi sjediniti vodu, šećer i vanil-šećer pa kuhati dok se ne dobije gusti sirup.
2. U sirup dodati margarin i miješati dok se ne otopi.
3. Potom dodati mlijeko u prahu i kokos pa dobro izmiješati kako ne bi bilo grudvica.
Fil II:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja i šećer te kuhati na pari miješajući sve dok se ne dobije ujednačena smjesa.
2. Dodati izlomljenu čokoladu i margarin, pa nastaviti sa miješanjem dok se ne otope.
3. Na kraju dodati mljevene orahe, sjeckane žele bombone i suho voće, te polako promiješati varjačom.
Fil III:
1. Sjediniti vodu i šećer pa kuhati dok se ne dobije rjeđi sirup.
2. Zatim dodati margarin i miješati dok se ne otopi.
3. Na kraju dodati liker od čokolade i mljeveni keks te dobro izmiješati varjačom.
Finalni postupak:
1. Prvi list oblande premazati filom I i preklopiti listom oblande. Potom naneti fil II i preklopiti trećim listom oblande. Na kraju premazati filom III i završiti oblandom.
2. Filovane oblande ostaviti u frižideru da se stegnu a zatim ih isjeći na štangle.
Izvor: Dobra hrana