![Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1724835521-600x470.jpg)
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Ovog puta donosimo vam recept za mus od breskve, koji pruža intenzivni ukus ljeta u samo jednoj čaši!
Sastojci:
Priprema: Breskve ogulite, isjeckajte na sitne komade i stavite u blender. Dodajte sok od limuna i miješajte dok ne dobijete gusti pire od voća. Ostavite u blenderu dok ne bude spremno za sljedeći korak.
U manju posudu ulijte hladnu vodu, dodajte želatin i miješajte dok se ne istopi. Ostavite 4-5 minuta, zatim dodajte šećer i stavite na šporet. Kuhajte 1-2 minuta, uz stalno miješanje, dok se šećer ne istopi.
Smjesu od želatina dodajte u pire od breskve i miješajte nekoliko minuta dok se sastojci ne sjedine. Prebacite u posudu i stavite u frižider na barem 2 sata dok smjesa ne očvrsne. Za to vrijeme izmiješajte šlag i dodajte u ohlađenu smjesu od breskve. Dobro izmiješajte i prebacite u staklene zdjelice. Ukrasite listovima mente i komadićima breskve i uživajte!
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: @natashakitchen