Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Krem skuhajta, dodajući mlijeko, u koje je prethodno narendan štapić vanile i polovina šećera, skoro da provri. Odvojeno ulupajta žumanjca sa drugom polovinom šećera i kašikom brašna. Sipajte malo toplog mlijeka u jaja i promiješajte. Zatim tu smjesu dodajte mlijeko i brzo miješajte dok ne povri i dok se ne počnu stvarati mjehurići. Krem sipajte u, prethodno hladnom vodom opran plato, razvucite ga i prekrijte providnom folijom. Ostavite ga u frižider da se ohladi.
2. Isjecite tijesto na kvadrate dimenzija 10×10 cm. Svaki nakvasite vodom i porađajte po tri kvadratića jedan preko drugog. Savijte ih u rolnice, pobrašnite i uvijte u providnu foliju, kao bombone. Ostavite ih da se dobro stegnu u frižideru.
3. Modlice za mafine dobro namažite margarinom. Svaku rolnicu tijesta isjecite na debele kolutove. Od svakog koluta prstima oformite oblik nalik korpici i postavite u modlu za mafine. (Korpice treba da budu do polovina visine zida svake modle).
4. Korpice napunite ohlađenim kremom i kratko ih pecite na temperaturi od 250 stepeni, dok ne dobiju tanku koru.
5. Nakon što ih izvadite iz modlica, poprskajte ih cimetom.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen