Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
8 jabuka
4 kašike šećera
1 kašičica cimeta
4 kašike zobenih pahuljica
2 kašike sjeckanih lješnika
2 kašike suhog grožđa
2 kašike ruma
Priprema:
1. Jabuke oprati i oguliti, a sredinu izdubiti (najbolje spravicom).
2. U posebnoj posudi pomiješati ostale sastojke.
3. Pleh obložiti alu-folijom i poredati jabuke.
4. Svaku jabuku bogato napuniti pripremljenim filom i peći u ugrijanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta.
5. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se malo ohlade, a zatim poslužiti.
IZVOR: POŠALJI RECEPT