![Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1724835521-600x470.jpg)
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
2 zrele kruške
2,5 kašike meda
1/2 kašičice cimeta
1/4 kašičice muškatnog oraščića
1/2 šoljice jogurta
1 vanilin-šećer
2 kašike sjeckanih oraha
Priprema:
Zagrijte rernu na 180°C. Kruške presjecite na pola i izdubite sredinu. U pleh stavite papir za pečenje. Poslažite kruške, premažite ih medom i pospite cimetom i muškatnim oraščićem.
Pecite 30 minuta. Izvadite i pustite da se hladi 5 do 10 minuta.
Dok se kruške hlade pomiješajte preostale sastojke. Napunite smjesom kruške i poslužite.
Foto: Guliver/Getty Images