Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci za tijesto:
Za punjenje:
Način pripreme:
1. Očistite šljive od koštica, isjecite na kriške i marinirajte rakijom.
2. Promiješajte maslac sa šećerom. Dodajte jaje i začine. Dodajte brašno pa umijesite mekano tijesto i ostavite u frižideru 30 minuta.
3. Pobrašnite dasku i razvucite tijesto. Isjecite četvorougaonike veličine 10-12 cm i stavite ih u pleh na papir za pečenje. Od tijesta napravite tanke valjke i njima oivičite četvorouglove. Pritisnite prstima da biste oblikovali ivice. Probodite viljuškom i pecite dok ne porumeni u ugrejanoj rerni na 170 stepeni.
4. Umiješajte sve sastojke za punjenje i miješajte dok ne nastane krem. Premažite ispečene kore. Iscijedite šljive od alkohola i gusto ih poređajte po kremu. Pospite smeđim šećerom i pecite dok punjenje ne porumeni.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen